This website is using cookies
×

E-üzletben profik

Notice: Undefined index: subTotal in /home/emarket/public_html/administrator/components/com_virtuemart/helpers/calculationh.php on line 886
 x 

0
Shop Menu

 

 

2003 óta nyereséget termelünk

Export, import

PROFI E-KERESKEDŐ

háttércsapattal

azoknak, akik komolyan gondolják...

 

KOMPLETT
E-ÜZLET INDÍTÓ CSOMAG

magas elvárásokhoz

 

ÉRDEKEL

E-KERESKEDELEM
MESTER FOKON

e-üzlet specialistákkal
HAVI kerettel gazdálkodunk

RÉSZLETEK

„- Nagyon „majerek” vagyunk, tudjuk mi, hogy megy ez!” Partner marketing vagy ami(t) (t)akartok!

„- Nem, nem kell segítség, (akar a fene segíteni, dolgoznék veletek, mert tudok valamit, amiről csak azt hiszitek, hogy tudjátok). Persze ti is így gondoljátok rólam, meg azt is, hogy nem tudom, hogy megy ez valójában. 
De tudom! Látom is, amikor hülyét csináltok magatokból: azt hiszitek, hogy a partner marketinggel zsírozzátok le a komoly megrendeléseket, (amiből persze, hogy „vissza kell osztani”, de hát „így megy ez a nagyoknál”).”
„- Illúzió gyárosok! A nagyágyúkat és a suttogó legendákat követitek, pedig sejtitek, hogy a fele sem igaz, de hátha a „másik fele az”. Azt a pénzt, amit így tapsoltok el, be is fektethetnétek, valódi üzleti érzékkel, nyitottsággal, és persze kitartó munkával!” Azért nem tudnak komoly partner marketingből pénzt összehozni, mert bár érdekeltek lennének, de nem ismerik, csak azt hiszik, hogy igen.

Csak hallgatom amint így háborogsz, hallgatom, és nem tudok másra gondolni:
- Mi ez a PÁLFORDULÁS? Korábban éppen Te akartál meggyőzni arról, hogy nem megy ez a partnerség ill. másképp megy. Hogy „az üzletért áldozatokat kell hozni!”

- Igen, én is hülye voltam, de azóta!”

Mi van „azóta”?
Előbb megkerestél, mert túl sokba került a weblapod frissítése, és hallottad, hogy mi tudunk jobb megoldást. Aztán elkezdtél velem konzultálni mindenféléről, pl..:

kaptál egy ajánlatot, mit gondolok róla.
új nyomdát kellene keresni,
beszállj-e az iparági reklámhadjáratba és, ha igen, kivel közösködj
nézzem meg a cég legújabb bemutatkozó prezentációját
milyen akciós termékekkel hirdesd magad,
megéri -e arra a TV hirdetésre ennyit áldozni, stb.

Hamar ráéreztél, hogy az üzleted kommunikációjában minden - mindennel összefügg, és a „Te zsebedre megy”.

Így jutottunk el veled is a partner marketinghez.

Először azt hitted, hogy linkcsere, - ezen már Te is mosolyogsz. Aztán kezdted megsejteni a marketing összefogás lényegét, végül az igazi partner marketing értékét is felismerted: kevesebb költség, nagyságrenddel nagyobb médiahatás, (olyan nagy, amiről kisvállalkozóként még álmodni se mertél.)

Most már azt is érted, hogy miért fogj össze a konkurenciával!

Ahelyett, hogy a győzelemért küzdenétek egymást gyengítve, az arra szánt erőtöket egyesítve, együtt nagyobbat szakítatok az egész piaci részesedésből. Mindenki nagyobb falatot szerez, igaz nem a legnagyobbat, viszont mégis gazdagabbak lesztek: kisebb ráfordítással nagyobb eredményt értetek el.
Mindenki jobban élvezi a nyereséget, mert „nem fárad ki a rugó az erős küzdelemben”.  Az állandó túlterheléstől kiégve, nem „stresszelnek” annyit, s a rájuk nehezedő felelősséget is jobban bírják.

Tanulsz mások hülyeségéből
Te, már  mérgelődve mutatod a városotokban zajló kézilabda világbajnokság handbookját. 
17 ország köztük Japán és az Arab Emirátusok is, - a szakácsok meg disznóhúsos jó magyar vendéglátást adnak! Az arabok a 4. este meccs után éhesen!, már be se mennek a vacsorára! Töltött paprika volt!
Ami egyedül ízlett nekik, az a bajnokságra külön címkével palackozott ásványvíz. Csak! a meccsek idején kaphatták, azon túl 10 napig mehettek a boltba vízért, ott meg sehol se árulták. (Még nem bevezetett ásványvíz, nincs a magyar piacot uraló márkák között.) A buszsofőr, nem a melléjük rendelt hosztesz!, segítőkész volt, és végigkóstoltatta velük a magyar bolti ásványvízkínálatot, "hátha", de nem! nekik csak AZ A MÁSIK víz kellett volna.

S mi köze ennek a partner marketinghez? HÁT EZ AZ!

A világbajnokság vízszállítója ott volt a handbook utolsó oldalán teljes oldalas hirdetéssel. Hogy mi módon „fizethetett” a hirdetésért, azt sejthetjük, abból, amit az araboknak mondtak: nincs több víz, ennyit kaptunk!
Ami felbosszantott téged ennyire, az a "nagyon" fontos!

A hirdetést csak a magyarok olvashatták el, bár a bajnokság nyelve az angol volt!

Maga a kép is beszél a hirdetésen! Ott van az ásványvíz rajta egy egész raklappal, és 6 környékbeli telephely, telefonszámmal, mégse volt senki legalább a hoszteszek közül, aki észrevegye.

- Még volt képe valakinek az mondani, hogy akkor az arabok is észrevehették volna! 
Na, ezen húztad fel magadat igazán! A partner marketing így nem más, mint a partner "lehúzása".

Mi a megoldás? Nem érdemes és nem is tudsz másokat megváltoztatni, DE MAGADAT IGEN!

Ez a cég is mehetett volna a versenyen érdeklődni! Saját értékesítői fontos dolgokat tudhattak volna meg, azontúl, hogy jó adag ásványvizet adhattak volna  még el a 30 fokos melegben. 
Ha a tulajdonos megtudná, hogy az araboknak csak ez kellett! Te tudnád, hogy mit tennél a helyébe!

- Nem kell a verseny rosszhírét kelteni! Mondta neked az egyik fő szervező, amikor felhívtad a figyelmét, a fenti apróságokra. Ennyi volt az összes reakciója!

Mi a megoldás?  A szponzorcégeknek maguknak kell a partner marketinget jó mederbe terelni!

- Adj támogatást a versenynek, de ne engedd ki az ellenőrzést a kezedből!
- Menj a pénzed után a versenyen, és hozd ki belőle, amit lehet! 
- Ha nincs annyi eszük, hogy angolul tegyék ki a hirdetésedet, fordíttasd le Te!

Persze ezen a versenyen, csak az ásványvizesnek lett volna értelme ezt megtenni, a többi támogatónak, (hirdetőnek) alig. Mert ki vásárolna a 17 országból éppen ott irodabútort, reklámdekorációt, sportdíjnak serlegeket, kupákat, vagy nyomtatna névjegyet és olvasná a helyi népújságot? Érthető, hogy ők nem fáradtak az angol fordítással. Ezek a partner marketingben kényszerűségből, vagy „tudjuk (sejtjük) okokból” szponzoráltak.

A partner több, mint marketingtúlélési stratégia és nem fedő akció!
Ideje ezen már túllépni, mert a világ nagyon "elhúzott tőlünk", mint ahogy azon is, hogy "jó magyarosan" megetetjük az arabokat. Ez a kultur-sokk! Ami téged is felingerelt, de Te már tovább léptél, velünk.

Mivel tudtunk meggyőzni? Miért tudtál szemléletet változtatni?
Együtt terveztük a partner marketing projektedet és a partnereidet is meggyőzzük. Az adatok meg magukért beszélnek.

Kihasználod, hogy a korai elfogadók között vagy, mert ez ad versenyelőnyt! Hogy volnál hülye, ha mindezt felismerted, és megbíztál bennünket?! 

Tags: emarketing webmarketing seo webprogramok joomla weblap

Módosítás dátuma: 2010. december 21. kedd, 11:11

Videó csatorna

Sok mindent talál az e-üzletről a Youtube csatornánkon

Follow Us

VIDEÓK  

Save 30

1 órás extra előkonzultáció e-üzlet nyitás előtt 5500 Ft

Tudja meg, mit gondol a szakértő!

AKCIÓ!