e uzlet logo
E-Marketing TM/Szolgáltatások/Hogy induljon egy új vállalkozással?

 

A webáruházak 81%-a házilag készített vagy bérelt webáruház rendszereken működik. A talajdonosok 46%-a állítja, hogy nehezen talál profi támogatást adó csapatot.

 

*http://www.slideshare.net/Carnage3604/forrester-tco-comparison

Sokan meglepődnek, amikor a megoldás, amit egy magazinban olvastak, vagy hallottak valami üzleti tréningen - nem növelik az értékesítést.
Minden üzletnek ugyanaz az alapproblémája: értékesítés és növekedés, ám minden cégnek egyedi megoldás van a problémára!
 
Az  induló cégek gyakran esnek abba a hibába, hogy kiválasztják a legjobb webáruházfejlesztő céget, a legjobb SEO optimalizálót, a legprofibb hirdetési céget,... és nincs, aki a részekből összerakja nekik a profin működő e-üzletet.
 

Növekedési tanácsadó nélkül a kezdő cégeknek irgalmatlanul nehéz megtalálni, felhasználni a jó megoldásokat és kigazdálkodni a ráfordítandó pénzt is.

 

A növekedési hackerek marketingesek, mérnökök és/vagy termék managerek, akik kifejezetten arra szakosodtak, hogy felépítsék és tovább bővítsék a vállalkozás vevőkörét.

 

Ki nevezheti magát növekedési tanácsadónak?

Röviden: Legyen a marketing mellett a kódokban és az üzleti világban is elég tapasztalt. Merjen eléggé kreatív és innovatív lenni az egyedi megoldásokhoz!

 

A már befutott - érett - cégek eszközeit aligha használhatjuk egy kezdőnél! A kijárt utak helyett magunknak kell kitaposni a növekedés ösvényeit.

 

Az e-marketing, a SEO és webáruház fejlesztések mellett a vállalkozás indításban, termékbevezetésben és a nemzetközi értékesítésben is dolgozom.

Évente átlag 3-4 magyar céget vezetek be a nemzetközi e-kereskedelembe is. Először az egyéni vásárlók bázisát építjük fel, amit utána gyakran követ a viszonteladói értékesítési hálózat kiépítése is.

Ezért külföldön növekedési tanácsadó helyett growth hacker-nek hívnak!

A hacker szó általánosan rossz színezete miatt inkább a növekedési specialista vagy tanácsadó kifejezést használnám.

 

Mi a növekedési tanácsadó dolga?

Új módon,  új utakon hozzájutatni a megbízó céget a bevétel növeléshez. Felfedezőként, szokatlan utakon, a réseket és más cégek figyelmetlenségét is kihasználva...

Szabad ügyeskedni is, ám... vigyázni kell a mértékkel! Egyesek a growth hacker-ről annyit jegyeznek meg, hogy neki bármit szabad.  A korrekt üzleti határokat tisztelni kell...!10 év mondatja velem: a határt átlépni veszélyes. Könnyen támadási pont is lehet belőle, ami egy pengeélen gazdálkodó induló cég végét is jelentheti.

Az ismerttől és a megszokottól eltérő gondolkodásmóddal is csupán olyan dolgokat szabad megtenni, amit a megbízóval is elfogadtattunk. Olykor olyasmit szeretnének, ami nem éppen jó ötlet vagy nem értik meg mi lehet veszélyes számukra. Tudni kell, nemet mondani.

Ha mégis találnak rá mindent bevállaló szakembereket..?

Mindig előfordulnak szakemberek, akik azt teszik amit nem volna szabad, ahogy megbízók is jóváhagynak olyasmit, amit nem kellene. Egy jó growth hacker tud jó munkát végezni tisztességes üzleti megoldásokkal. Hosszú távon ez a kifizetődő, mert a vevők tömegei nagyon érzékenyek és kritikusak. Egy cégnek,  csupán a jóhírneve az egyetlen komoly tőkéje, amit nem tud pénzzel helyettesíteni.

Miért felfedezőként?

Ha van esély a növekedésre, az első lépés az, hogy mindent javítani a cégen - belül és a kapcsolatain - kívül,  amin javítani lehet. Felkutatni, tesztelni és megalkotni valami teljesen újat, az egy olyan nagy vállalkozás, hogy a legtöbben nem csinálnák, ha valami más lehetőség is rendelkezésre állna.

Napi munkagyakorlatból származó kipróbált tudást adok át.

Alapítottam és irányítottam három céget. Elemeztem, dolgoztam és konzultáltam több mint 300 induló, a túlélésért küzdő vagy éppen terjeszkedő vállalkozással. Ma is dolgozom a saját érdekeltségeimben is tanácsadóként. Export, import, kiskereskedelem, és a gyártás bizonyos szintjein is résztveszek a munkában.

 

Azt szeretem tudni, hogy pontosan hogyan működnek a dolgok, mielőtt beszélek róluk.

Nem vagyok az a tanácsadó típus, aki olvas valamit, és tanácsot ad... 2003-ban már a kódokkal is dolgoztam és még ma is dolgozom a kódokkal is minden nap, mert szeretem tudni, hogy mit beszélek.

A munkaidőm felét ma is az ismeretszerzés és a felfedezés teszi ki. Mások előtt kell megismerni, felkutatni, megoldani és kipróbálni... Utána átadhatom a tudást másoknak is.

 

Drága dolog növekedési tanácsadót fogadni?

 

Egyáltalán nem.  A forgalom oly mértékben növekszik a költséghatékonysággal együtt, hogy elhanyagolhatónak tekinthetjük. A legtöbb ügyfél havi alapdíjat fizet, ami úgy változik ahogy haladnak. Bár több millió embert érinthetnek az értékesítésben, mégis alig néhány induló, vagy kisebb vállalkozásnak van szüksége globálisan végrehajtott nagy feladatokra a nemzetközi piactérben. A díjazás náluk is természetesen ésszerű mértékű.

 

 

Növekedési tanácsadó - cégeknek

 

 

 

A cégek problémái szinte mindig egyformák, ám ezekre mindig egyedi megoldást kérnek.

 

Növekedési hackelés maga a folyamat, a gyors kísérletezés az értékesítési csatornák beazonosítására. Célja, megtaláni a leghatékonyabb módot a vállalkozás növekedésére.

A növekedés hacker ügyfeleik értékesítésének növelésére összpontosít.

A  vásárló megszerzésére, megtartására olyan bevételszerzési stratégiákat talál, amelyek a kisebb cégeknek is elérhetők, akik még nem rendelkeznek azokkal az erőforrásokkal, amiket az általános vállalati marketing stratégiák használnak.

A cégen belül az emberek korlátozott ismeretekkel bírnak arról, ahogy a dolgok történnek más cégeknél és általában az üzleti világban.

Több ügyfélnek, több hasonló projektben dolgozik, így több iparágban, több piactéren, több tapasztalatot szerez, mint azok a marketing és értékesítési szakemberek, akik egy cégen belül dolgoznak évek óta.

A növekedési hackerek a használható olcsó alternatívákra fókuszálnak a hagyományos marketing helyett, például a közösségi média és az online marketing. A következő növekedési fázisban jöhet a hagyományos média, mint a rádió, újság és televízió.

Azok az emberek, akik erre specializálódtak, különböző típusú marketing és a termék tesztekkel dolgoznak, mint az e-mail marketing, Facebook, SEO és olcsó fizetős vírus stratégiákkal, mint a display hirdetések. Céljuk többek között a konverzió tesztelése, az ismertség gyors növelése a felhasználói bázis bővítése. A weboldal analitikával, az egyedileg generált forgalomkövető kódokkal és  az A / B tesztekkel támogatják a tartalom marketinget.

 

Az e-üzlet egy ökoszisztéma, amivel sok esetben a növekedés hacker módszerekkel lehet időben eredményt elérni.

 

A gazdálkodási, értékesítés szervezési és a vezetési tapasztalatokkal együtt érjük el azokat az eredményeket, amire a cégek a vevőszerzésben és termékek értékesítésében számítanak.

Növekedési hackelés különösen fontos az induló vállalkozásoknak, mivel ez teszi lehetővé a korai fázisban, amikor a költségei korlátozottak az ügyfélszerzésben.

 

A cégek problémái szinte mindig egyformák, ám ezekre mindig egyedi megoldást kérnek.

 

Általában miben segítek az ügyfelenek?

A többség általában azt szeretné, hogy nkészítsünk új kampányt és éves tervet, vagy javítsuk a kampányt, mert nem megy túl jól.

Havi vagy éves díj megfizetése mellett az ügyfelek ritkán kérdezik, hogy hogyan tudnának 10% -os értékesítési növekedést elérni ezen a héten. Többségük már megértette, hogy jobb új megoldásokat találni és észrevenni értékesítés útjában levő akadályokat, alacsony költségű kampányokkal fokozni az ismertséget és az elismertséget, összehangolni a marketinget és az értékesítést.

A kisebb vállalkozások és a start-up-ok számára mindennel foglalkozunk, ami szóba jöhet a potenciális ügyfelekkel kapcsolatban; a reklámszöveg és a teljes média, az online értékesítés a beszerzéstől a szállításig, az értékesítés minden mozzanatának nyomon követése, és még sok más együttesen teszi ezt a munkát változatossá és érdekessé is.

Sajnos kevesebb induló vagy kisvállalkozás bíz meg növekedési tanácsadót, mint amennyinek szüksége volna rá. Szerencsére egyre többen rájönnek, hogy csak az összehangolt és innovatív megoldásokkal tudnak növekedni. Ehhez pedig nekik is változtatni kell az eddigi külsős partner struktúrán.

 

Mostanában több - eddig a nagyvállalati körben dolgozó marketing cég nyit a kisválalkozások és a star-up-ok felé.

Igen, ez egy jó dolog! Átt az ideje, hogy elkezdjenek több pénzt is termelni a megbízóiknak.

A klasszikus marketing általában nem a termelés fejlesztésére és az értékesítés növelésére fókuszál, hanem inkább arra, hogy minden "jobban nézzen ki, mint amilyen", és hogy minél több reklám ipari díjat nyerjenek el, mert az hozza majd a következő zsíros megrendelőket.
Lassan a megbízók is megtanulják, hogy milyen kevés értékesítésbeli növekedést hoznak ezek az önmenedzselésben és árképzésben magukat csúcsra pozícionáló marketing cégek, - tisztelet a kivételnek.

Sajnos csupán kevés nagy cég értékesítési csapata dolgozik együtt a marketing csapattal még azoknál a cégeknél is, ahol mindkettő van.
A gyakorlatban nem tud igazán hatékony lenni a marketing, ha a cég értékesítői és a vevők csupán egymással tartják a kapcsolatot, és marketinget pusztán formálisan - meeting szinten vonják be a folyamatokba.

Ezért ezeknek a marketing cégeknek kevesebb a sales-es tapasztalata, és kevésbé ismerik a kicsi és kezdő cégek valódi értékesítési megoldásait.

 

A növekedési hacker csak az online résszel foglalkozik?

Egyáltalán nem, minden cégnél össze kell hangolni a teljes marketinget.A webáruházat a vásárokat, kiállításokat, termékbemutatókat is együtt kezeljük. A webáruház chat programját kezelő személyeket is be kell tanítani az értékesítési folyamatra, különben elveszik a bevétel és főleg a vevők egy jelentős százaléka.

Meg kell ismertetni és meg kell értetni a fizikai értékesítőkkel a boltban, a raktárban, hogy  az online akciók eredményessége rajtuk is múlik. Előfordul, hogy azt mondja az eladók és a raktárosok egy része, hogy őket nem igazán érdeklik a potenciális és visszatérő vásárlók.E-Bridges eMarketing ™ 2003-óta! E-üzlet magyar és nemzetközi piacokon 
E-kereskedelem, webfejlesztés, működtetés, tanácsadás, képzés, SEO keresőoptimalizálás, Facebook hirdetés,  Google  Adwords hirdetések, integrált marketing kapmányok

skype:eurobridge | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | +3620 359 0185